tiistai 24. marraskuuta 2015

Aune-ehdot


Moottoriajoneuvojen korjausehdot
Autoalan kuluttajaneuvottelukunta (AUNE) 1.1.2007
                                            Autoalan kuluttajaneuvottelukunnan (AUNE) laatimia moottoriajoneuvojen korjausohjeita soveltavat Autoalan Keskusliitto ry:n ja Autotuojat ry:n  jäsen liikkeiden ja  –järjestöjen korjaamot.
Korjaamon velvollisuudet
                                            Korjaamon on suoritettava työt ammattitaitoisesti ja valmistajan kyseisen automallin ohjeiden mukaisesti. Korjaamo hankkii työhön tarvittavat varaosat, joiden tulee olla alkuperäisiä tai vastaavia. Korjaamon ei tarvitse käyttää asiakkaan itse hankkimia varaosia. Korjaamo vastaa työn laadusta, myös alihankkijoiden työnlaadusta. Lisäksi korjaamon tulee pyrkiä asiakkaalle edulliseen vaihtoehtoon.
Työtilaus
                                            Työtilaus tehdään aina kirjallisesti lukuun ottamatta todella pieniä töitä. Töistä tehdään kaksi kirjallista kappaletta toinen korjaamolle ja toinen asiakkaalle. Asiakkaan pyytämät muutokset pitää merkitä korjaamon työntilaukseen. Asiakas voi perua työtilauksen ennen työnaloittamista tai valmistumista.
Vastuu autoverosta
                                            Korjaamo ei saa ottaa vastaan ajoneuvon uudelleen verottamiseen johtavaa korjaustyötä, ellei työntilaaja ole auton rekisteriin merkattu omistaja.
Hintatiedot
                                            Korjaamon hinnoitteluperusteet pitää olla asiakastiloissa nähtävillä. Arvioitua hintaa ei saa ylittää enemmällä kuin 15 %. Hinta-arvio on voimassa vain yhden kuukauden. Kiinteää hintaa ei korjaamo saa ylittää ilman asiakkaan lupaa.
Lisätyöt
                                            Jos korjausta tehdessä ilmenee työtilaukseen kuulumattomia töitä pitää asiakkaalle ilmoittaa. Jos asiakas ei vastaa kohtuulliseen aikaan saa korjaamo tehdä vähäisiä ja tarpeellisia tehtäviä.
Maksuehdot
                                           Työt maksetaan käteisellä työtä luovuttaessa, ellei työmääräyksessä toisin sovita. Korjaamo voi periä viivästyskorkoa erääntyneestä laskusta. Korjaamon ei tarvitse luovuttaa huollon kohdetta asiakkaalle jos maksua ei ole suoritettu. Asiakkaalla on oikeus olla maksamatta virheellistä korjausta kunnes korjaus on hoidettu korjaamon toimesta tai kustannuksella.

Vakuutusyhtiön laskuun tehtävät korjaukset
                                           
                                           Vakuutusyhtiön laskuun tehdyistä töistä laaditaan työtilaus asiakkaan ja korjaamon välille ellei muuta ole sovittu. Ajoneuvoon tehdään vahinkotarkastus vaurioiden ja korjaustavan määrittämiseksi. Laskutus luvan vakuutus yhtiöltä saatuaan korjaamo laskuttaa korjaus kustannukset suoraan vakuutusyhtiöltä eikä asiakkaalta. Asiakas on velvollinen maksamaan korjaamolle sen osan korjauslaskusta mitä vakuutusyhtiö ei maksa.
Työnvalmistuminen
                                            Työ tehdään sovitussa ajassa.  Jos työ ei valmistu sovittuun aikaan mennessä korjaamo ilmoittaa asiakkaalle lisäajan tarpeesta. 

                                                          

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti